Marchewkowa zupa krem z kukurydzą i mleczkiem kokosowym
/przepis na 4 średnie porcje/
4 średnie marchewki
1 średnia cebula
sok z 1 limonki
5 łyżek słodkiej kukurydzy /z puszki/
100 ml mleczka kokosowego
1 litr bulionu warzywnego
sól, pieprz cayenne do smaku
2 łyżki oleju kokosowego bio do smażenia /można zastąpić oliwą/
Na rozgrzany olej wrzucić posiekane warzywa, przykryć i dusić do momentu aż marchew zmięknie /ok. 3 min./ całość zalać bulionem i gotować na małym ogniu pod przykryciem około 25 min.
Po tym czasie wlać mleczko kokosowe, wcisnąć limonkę, doprawić solą i pieprzem. Pogotować jeszcze 5 min.
Całość przed podaniem zmiksować.
Smacznego! :)
Ja tez bardzo lubie zupe marchewkowa;) Twoja wyglada pysznie. Do tego, sliczne masz te miseczki :)
OdpowiedzUsuńmiseczki upolowałam w Holandii :)
Usuńuwielbiam patrzeć na Twoje pyszne zupy! Muszę w końcu którąś zrobić!
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńTaka sloneczna zupa rozjasni nawet najbardziej szary, zimowy wieczor!
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie zupy. Twoja wygląda przepysznie!
OdpowiedzUsuńApetyczny kolor. Chętnie zjadłabym porcję takiej zupy.
OdpowiedzUsuńwow!!! fantastyczny kolorek:)
OdpowiedzUsuńa ja z innej beczki zadam pytanie, skąd takie ładne miseczki? :D
OdpowiedzUsuńupolowane w Holandii :)
Usuńświetny kolor, dziękujemy za zdjęcie!
OdpowiedzUsuńOch, jakie piekne naczynia!
OdpowiedzUsuńpourquoi ne pas en savoir plus jetez un œil ici aller sur mon blog meilleur designer de répliques site utile Prada Dolabuy
OdpowiedzUsuń