Młode ziemniaczki, pieczone z tymiankiem, orzeźwiająca mizeria z rzodkiewką i do tego sadzone, oto mój przepis na idealny obiad wiosenny:) no i oczywiście jeszcze obowiązkowo szklanka kefiru ;)
Pieczone młode ziemniaki
ziemniaki
tymianek /najlepiej świeży/
oliwa z oliwek
sól, pieprz do smaku
Piekarnik nagrzać do 200 st. C, ziemniaki dokładnie umyć /ja nie obieram ze skóry/ spryskać oliwą, posypać solą, pieprzem, tymiankiem i ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Piec około 20 min. w zależności od wielkości ziemniaków / z zewnątrz powinny być złociste, w środku rozpadające się/.
Mizeria z rzodkiewką
1 średniej wielkości ogórek
kilka rzodkiewek
dressing:
kubeczek małego jogurtu naturalnego
koperek /wedle gustu/
szczypta soli, pieprzu
odrobina cukru
kilka kropel soku z cytryny
odrobina skórki z cytryny
Wszystkie składniki dressingu dokładnie wymieszać i polać nim pokrojonego ogórka i rzodkiewkę.
Sadzone jajko
każdy wie jak je zrobić ;p
Smacznego! :)
mlode ziemniaczki i jajeczko pycha :) ja bym jeszcze dodała do tego młody kalafiorek :)
OdpowiedzUsuńdobry pomysł :)
UsuńZiemniaki pieczone z tymiankiem- moje ulubione;)
OdpowiedzUsuńpieczone najlepsze:)
OdpowiedzUsuńpyszne pyszne :)
OdpowiedzUsuńNie wiem, czy to zboczenie, że się zachwycam zdjęciami kulinarnymi? Szczególnie to pierwsze jest świetne! Takie ziemniaczki z jajkiem i kefirem lub maślanką mogę jeść całe lato. I ta zieleninka, ach... :) Pozdrawiam serdecznie!
OdpowiedzUsuńjeżeli to zboczenie, to nie przejmowałabym się tym na Twoim miejscu, bo nie jesteś w osamotniona:)
UsuńPozdrawiam!
Proste cudo!
OdpowiedzUsuńI do tego wyjątkowo smaczne
OdpowiedzUsuńhave a peek herehop over to this site a fantastic readofficial website useful referencethis
OdpowiedzUsuńkırklareli
OdpowiedzUsuńtekirdağ
giresun
adıyaman
manisa
8YW